top of page

LEUKE TIPS

WEETJES

We hebben tijdens het kennismakingsgesprek al heel veel dingen besproken. Om de allerlaatste veranderingen door te nemen en de puntjes op de i te zetten neemt een van ons tweeën een week van te voren nog even alles met jullie door in een detailgesprek. Dit kan online.

 

Wil je je vrij voelen voor de camera dan kan het een idee zijn om vooraf een love shoot te boeken. Zo leer je onze manier van werken kennen en raak je al een beetje gewend aan de camera’s. Bovendien is het ook nog eens hartstikke leuk en geeft het je al een heleboel voorpret.

Jullie hebben dan gelijk  een mooie foto voor een eventuele save the date kaart die we voor jullie kunnen maken. Je verstuurt deze gemakkelijk digitaal maar je kunt hem natuurlijk ook af laten drukken en lekker ouderwets versturen.

 

 

Wil je je toekomstige man verrassen met een heel persoonlijk cadeau? Boek dan een boudoirshoot bij ons in de studio. Voor jezelf ook een geweldige ervaring! Je mag je kapper en visagist meenemen als je dit wil, we kunnen het ook voor je verzorgen.

 

 

Een draaiboek is ideaal om jullie trouwdag soepel te laten verlopen. Ook handig voor ons, zo weten we wanneer we wat kunnen verwachten. Een lijstje van de groepsfoto’s hoort hier ook bij als jullie hier veel waarde aan hechten. Zo vergeten we niemand.

 

 

Het is fijn om op tijd de gegevens van de ceremonie/weddingplanner en locatie door te geven. Zo kunnen we dingen afstemmen en eventueel een locatiebezoek afleggen om de mooiste plekjes te spotten voor jullie foto’s samen.

 

 

Hebben jullie een wedding website? Dan hebben wij wat handige fotografietjes om daar op te zetten.

Wist je dat we ook mee kunnen gaan met het kiezen van de jurk en trouwpak? Je staat er niet zo snel bij stil maar dit zijn vaak hele intieme momenten die de moeite van het vastleggen waard zijn.

 

 

We ontvangen graag een trouwkaart zodat we deze mooi kunnen betrekken in de fotografie.

 

 

Trouwen jullie in een kerk? 

Stem even af met de koster/ dominee/pastoor wat wel en niet is toegestaan. In sommige diensten vinden ze het bijvoorbeeld niet prettig om tijdens het gebed te fotograferen. Het is fijn dat we dit weten zodat we daar rekening mee kunnen houden.

 

Maak een moodboard/shotlist zodat we zeker weten dat we alle foto’s maken die jullie willen.

 

Hebben jullie een trouwthema? Dat horen we graag zodat we ons daar al in kunnen verdiepen.

 

Mogen we jullie lievelingsmuziek weten?Zo kunnen we kijken of we dat kunnen verwerken in een fotofilmpje.

 

Neem een etuitje mee met wat make up tijdens de shoot. zo kunnen we altijd wat bijwerken mocht dit nodig zijn.

 

Foto’s maken met de mobiel

We zien steeds vaker dat tijdens de officiële gebeurtenissen gasten foto’s maken met hun mobiel. Begrijpelijk maar soms echt onhandig. Het gebeurt regelmatig dat onbedoeld de foto’s voorzien zijn van mensen die net op de verkeerde plek staan om een foto te maken. Als jullie dit niet storend vinden is het oké maar willen jullie dit liever niet? Vraag dan aan de Babs dominee of ceremoniemeester of ze dit in een paar woorden willen aangeven.

 

 

Social media

Op elk feest zijn mensen gezellig aan het fotograferen en filmen. Sommigen zetten deze uit enthousiasme op social media. Als jullie het als verrassing willen voor de avondgasten hoe jullie er uit zien is het goed om dit aan te geven.

 

 

Willen jullie de gasten een bedankkaartje meegeven met een foto erop? Geef dit op tijd aan zodat we van te voren al kunnen uitzoeken waar we deze kunnen laten drukken. Schrijf de tekst die op de kaart moet komen even duidelijk op zodat we die kunnen verwerken op de kaart. Vergeet ook niet een mandje mee te nemen waar de kaarten in kunnen.

 

 

Mochten de weersvoorspellingen regenachtig zijn dan is het leuk om twee doorzichtige paraplu’s mee te nemen voor een leuke foto. We gaan er natuurlijk van uit dat het een stralende dag wordt.

 

 

Weten jullie dat we een superleuke trouwbanner kunnen maken als welkom bij de deur van de trouwlocatie? Hier kunnen we een paar leuke foto’s in verwerken en met een pakkende tekst komt elke gast gelijk in de goede mood. 

We maken graag een paar foto’s van de details die jullie dragen en horen bij de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de schoenen, manchetknopen, horloge, kettinkje, kousenband, parfumfles, een enkele bloem uit een tafelschikking, corsage, zakdoekje enz. Deze foto’s maken we helemaal aan het begin en het zou fijn zijn als dit al grotendeels klaar ligt.

 

 

We vinden het fijn om op tijd op de locatie te zijn. Laat je daar niet door opjagen! We gebruiken de tijd om de beste lichte plekken te zoeken, eventueel wat te verschuiven en wat voorbereidingen te treffen. Doe maar net of we er niet zijn, we redden ons wel. Geniet van jullie dag!

 

 

Zorg voor mooie kledinghangers voor trouwjurk en trouwpak. Sommige jurken hebben een plastic kledinghanger. Best jammer om zo ’n mooie jurk mee op de foto te zetten.

trouwfotografen
bottom of page